Jolanda van Doorn

Jolanda van Doorn studeerde in 1992 af aan de kunstacademie in 's-Hertogenbosch.

Ze maakt vooral schilderijen, tekeningen en de laatste tijd ook ruimtelijke objecten waarin de mens centraal staat. Haar thema is vooral de mens die als het ware getoond wordt in al zijn emoties, waarbij vervreemding en realiteit een eenheid vormen. De mens in heel zijn hoedanigheid.

Eigen werk
Doorlopend: schilderijen tekeningen en beelden

2005 BEELDEN IN DE AA
Veghelse mensen schrijven persoonlijke verhalen waarin de rivier de AA een rol heeft gespeeld. Deze verhalen werden op een stoel geplaatst op de plek waar het verhaal zich afspeelde.
2007 BEELD "GROEI"
in opdracht van de huurdersvereniging veghel-zuid bij de afronding van de renovatie van de wijk
2016 BEELDEN D' N BLOK in het Ireneplantsoen.

In opdracht van Area ontwierp ze samen met Geert vier polyester blokken voorzien van verhalen van Oranjewijkers. Gericht op verleden,heden en toekomst.

ONTWERP BEHANG "de dames van 1887"

MEUBELS zoals de fluor rookstoel en de vallende kopjeslamp

Naast haar werk in het atelier heeft zij een aantal grootschalige projecten in haar woonplaats Veghel gerealiseerd zoals:

1994 BEELDENSTORM IN KLOOSTERTUIN;
een 3 maanden durende expositie in de kloostertuin van de zusters Franciscanessen.
2001 AFSCHEID HEILIG HARTKERK;
een weekend waar Veghelaren afscheid konden nemen van de kerk voordat die gesloopt werd, met een expositie van kunstenaars met betrekking tot religie.

VIJF EDITIES Slokdarmfestival
(het huidige Fabriek Magnifique) 2004, 2006, 2008, 2010 en 2012 waarin zij floreerde met verbindingsprojecten zoals het 1,8 km bloemmetjestapijt over de Veghelse parkpaden.

Jolanda verrast ons telkens weer met haar bijzonder originele werk in allerlei disciplines en initiatieven waar mens en menselijke verbindingen centraal zijn.

Jolanda van Doorn, aangenaam!